Religieuzen PDF Afdrukken E-mail

De verbinding met de devotie van 'Christus op de koude steen' met religieuzen is niet toevallig. Veel religieuze instituten (zo worden orden en congregaties van mannelijke en vrouwelijke religieuzen genoemd) hebben een leefregel. Een soort programma waaraan ze zich houden en waarop hun levensstijl is gebaseerd. Ook hebben deze religieuzen de devotie voor de verering of devotie voor de lijdende Christus of 'Christus op de koude steen' in het bijzonder uitgedragen of waren zij juist diegenen die als predikers rondtrokken. In de achtergrondinformatie kunt U er meer over lezen. De Franciscaanse spiritualiteit, de Ignatiaanse spiritualiteit en in het bijzonder de Moderne Devotie vormen vaak de basis voor deze devotie.

Voor meer informatie verwijs ik U naar websites over religieuze instituten en abdijen of naar een van de volgende adressen, waar U over zowel  mannelijke als vrouwelijke religieuzen meer te weten kunt komen:

Voor de adressen van de religieuzen, die sinds 1800 zijn opgericht, kunt U terecht op de website www.kerknet.nl of www.kerknet.be. Binnenkort wordt op deze pagina een eigen lijst aangelegd van congregaties die de devotie voor 'Christus op de koude steen' in hun leefregel hebben staan.

Mist U een adres? Geef het door of surf naar www.isidorusweb.nl